Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?
Pasif gelir, az emek ve sermaye ile oluşturulan bir kazanç kapısıdır. Bu iş türleri sadece yan gelir değil ana gelir kaynağı olarak da uygulanmaktadır. Son zamanlarda başta sosyal medya olmak üzere birçok platformda pasif gelir ile alakalı konular dönmektedir. Peki, pasif gelir kaynakları nelerdir? Bu soruların cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
Pasif Gelir Kaynakları
Genellikle ek gelir olması için birçok insan pasif gelir yaratmak için uğraşmaktadır. Bu gelir kaynağının diğer işlere göre en önemli özelliği fazla emek harcamadan oluşan düzenli bir gelir olmasıdır. Eğer sizde ek bir kazanç sağlamak istiyorsanız aşağıda sıraladığımız fikirlerden yola çıkarak başlangıç yapabilirsiniz. Çoğunlukla ek gelir sağlamak amacıyla uygulanan bu fikirleri bazı kişiler ana kazanç kapısı haline dönüştürmektedir. Sizde kendinize güveniyorsanız bu fikirlere yenilik katarak yüksek meblağlarda kazançlar elde edebilirsiniz. Peki bu pasif gelir kaynakları nelerdir? Bu sorunun cevabını maddeler halinde sizler için sıraladık:
İnternet Sitesi
Günümüzde birçok girişimci pasif gelir yaratmak amacıyla giriştiği bu yolda büyük kazançlar elde ederek ana iş haline dönüşmüştür. Dünya üzerinde on binlerce hatta yüz binlerce insan internet siteleri sayesinde kazançlar elde etmektedir. Eğer ki internet sitesiyle pasif gelir yaratmak istiyorsanız, rekabetin olmadığı bir sektör bulup o sektör ile alakalı site kurmalısınız. Rekabetin olmaması nedeniyle araştırma yapan her kullanıcı sadece sizin sitenize girmiş olacak ve fazla emek gerektirmeden uzun vadeli kazançlar sağlayabileceksiniz.
Otomat
Pasif kazanç değinildiği zaman akıllara gelen ilk yöntemlerden biri istisnasız otomattır. Bu otomatın türünü bulunduğunuz konumun istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirmelisiniz. Son zamanların en çok kazanç sağlayan otomatı ise araç yıkama otomatlarıdır. Bulunduğunuz konumda araç yıkama otomatları fazla bulunmuyorsa uygun bir alanda yer ayarlayarak araç yıkama otomatı kurabilirsiniz. Bunun yanı bazı hastane ve kamu kurumlarında kantin bulunmamaktadır. Bu alanlara otomat kurmak için kuruma dilekçe verebilir ve konulan şartlar doğrultusunda otomatlarınızı koyabilirsiniz. Sadece ürün bakım ve ürün yerleştirme gibi zamanlarda ilgi isteyen bu fikir en kazançlı yöntemlerden bir tanesidir.
Temettü
En garanti kazanç yöntemlerinden bir tanesi de temettüdür. Borsalar hisse senedi almanıza karşılık belirli zaman size temettü sözü vermektedir. Belirlenen süre boyunca eğer hissenizi satmasanız temettü almaya hak kazanırsınız.
İlginizi çekebilir ————> Ek iş fırsatları
Ev Satın Alma
Ülkemizde en yaygın pasif gelir modeli ise ev kiralamaktır. Birçok ekonomist ev satın alınarak kiralama yöntemi ile pasif gelir yaratmanın yanlış olduğunu düşünmektedir. Bunun nedeni ise satın alınan evin 20 – 30 sene gibi sürede amorti etmesidir. Bununla beraber ev amorti ettiği zaman iyice yaşlanmış bir yapıya sahip olacaksınız. Betonun ömrü olması nedeniyle daha farklı işlere yönelmeniz önerilmektedir. Ancak, diğer iş fikirlerini yapmak ile uğraşmak istemiyor ve elinizdeki paranın bitmesinden korkuyorsanız ev satın alabilir ve kiralayabilirsiniz. Bu sayede elinizdeki para yok olmayıp her ay maaş alır gibi kira alabilirsiniz.
Online Ders – E – Book Satışı
Bir konu hakkında uzmanlaşmış olduğunuzu inanırsanız bunu pasif gelir haline getirmeniz mümkün. Örnek vermek gerekirse internet sitesi kurma konusunda tecrübeliyseniz internet sitesinin nasıl kurulacağı hakkında online video dersleri çekebilir veya e – book yazabilirsiniz. Bu ürettiğiniz içerikleri ise birçok platform aracılığıyla satışa koyabilirsiniz. Yalnızca içerik üretme açısında emek harcayacaksınız ve sonraki süreçte senelerce her satış başına para kazanacaksınız.
İş Makinesi Kiralama
Birçoğumuz hayatımızda mutlaka 1 defada olsa iş makinesi kiralamışızdır. Hiçbir insan iş makinesi ile yapılacak bir işi için gidip iş makinesi satın almaz. O anki işlerini gördürebilmek için iş makinesi kiralar. Saatlik olarak kiralanan bu makineler sayesinde yüksek meblağlarda kazanç sağlamanız mümkün. Genellikle 1 – 2 senede amorti ettiğini de belirtmek isteriz.