Halı Yıkama İş Fikri
Teknolojinin gelişmesiyle müstakil evlerin sayısı azalmakta olup yüksek katlı binaların sayıları artmaktadır. Bu ise eski alışkanlıklarımızdan bazılarının sonunu getirmiştir. Bunlardan bir tanesi de sokaklarda, çatılarda ve bahçelerde halı yıkamaktı. Son zamanlarda halı yıkayan kadınları görmek imkansız gibi bir şey oldu. Yüksek katlı binalar sonucunda sıkışık ortamlar yaratıldı ve buralarda bu işlemi gerçekleştirmek epey zor hale dönüştü. Artık ev kadınları yıkama firmalarını tercih ederek halılarını yıkatmaktadırlar. Eğer ki halı yıkama firması kurmak istiyorsanız bu sektörle alakalı bazı bilgilere yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
Halı Yıkama İşi Yapılır Mı?
Bu işe girişmek isteyen kişilerin çoğunluğu bu işin yapılıp yapılamayacağı konusu hakkında sorular sormaktadır. Her işte olduğu gibi halı yıkama dükkanı kurmak istiyorsanız azda olsa tecrübe sahibi olmalısınız. Eğer ki bütün risk ve analizleri göz önüne alarak bu işi kurmaya niyetlendiyseniz son işlem olarak bir yıkama firması ile danışarak ortalama 5 – 7 gün çalışın. Bu süreçte bu işi yapıp yapamayacağınızı anlayacaksınız. Unutmamalısınız ki her işi makineler yapsa da yıkama sektörü oldukça zor ama kazançlı bir sektördür.
Benzer Konular ——> Fast-Food iş fikri
Halı Yıkama İşinden Ne Kadar Para Kazanırım?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yıkama işi oldukça karlı bir sektördür. Ancak, kirli halı toplama, fabrikaya götürme, yıkama, kurutma, kalite kontrol, paketleme ve evlere dağıtma gibi uzun süreç sizi biraz zorlayabilir. Son zamanlarda birçok belediye yıkama fabrikalarını şehir merkezlerinden uzak alanlara taşımıştır. Günümüzde akaryakıt fiyatlarının devamlı olarak artışı kar oranını azaltmış olsa da halen karlı bir iş fikri sayılmaktadır. Unutmamalısınız ki bu sektörde kaliteli bir iş çıkarmanız size çok para kazandıracaktır. İstediğiniz kadar reklam ve tanıtım işlemleri yapın ancak, müşteri memnuniyeti yüksek olmadığı takdirde güzel kazançlar sağlamanız pek mümkün olmayacaktır. Bu sektörde en iyi reklam ve tanıtımı müşterilerinizin yapacağını belirtmek gerek. Eğer ki yıkadığınız bir halının sahibi bundan memnun kaldıysa etrafındaki insanlara sizleri tavsiye ederek övecektir. Bu ise sürekli olarak kulaktan kulağa aktarılarak zihinlere kazınacak ve bulunduğunuz konumda bir marka haline dönüşeceksiniz. Günümüzde orta büyüklükte bir yıkama fabrikası ortalama olarak 5.000 – 40.000 TL kazanç sağlamaktadır. Bu bulunduğunuz konum ve stratejinize bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Halı Yıkamada Olması Gereken Malzemeler Nelerdir?
Halı yıkamada yer alan malzemeler şu şekildedir:
- Yıkama makinesi
- Kurutma makinesi
- Kurutma odası (Sıcak konumlarda yer alan yıkamacılar genellikle demir arabalar üzerine atarak güneş ışını yardımıyla halılarını kurutmaktadır. Eğer ki az sermaye ile bu işe girişmek istiyorsanız yaz aylarında bu şekilde girişim sağlayabilir ve havalar soğumaya yakın kurutma odası kurdurabilirsiniz.)
- Temizlik malzemeleri
- Taşıma arabası
- Kalite kontrol masası
- Yıkamacılara özel üretilmiş su hazneli elektrikli süpürge
- Paketlemek için gerekli malzemeler
- Bakımı için gerekli malzemeler
- Halı toplamak ve dağıtma işlemini gerçekleştirebilmek için minibüs veya üstü kapalı kamyonet
Halı Yıkama Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Aşağıda sıralayacağımız belgeler genel olarak birçok belediyenin istediği belgelerdir. Ancak, bazı belediyelerde bu belgelere ek belgeler istenmektedir. Bu nedenden dolayı halı yıkamacı açmak istediğiniz konumun bağlı olduğu belediyeyi arayarak teyit ettirmelisiniz:
- İş yeri açma belgesi (Belediye resmi internet sitesi veya kurumdan temin edebilirsiniz)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Esnaf odası kaydı
- 2 adet vesikalık fotoğraf
- Vergi levhası faturası (Maliyeden alınmalıdır)
- İmza sirküleri
- Mal sahibi iseniz tabu fotokopisi; kiracı iseniz kira sözleşmesi
- Kullanacağınız makinelerin yerleşim planı